Wyposażenie food trucka

Food trucki stały się już nieodzownym elementem festiwali i eventów plenerowych. Pojawiają się wszędzie tam, dokąd zmierzają tłumy ludzi, serwując lody, steki, koktajle, fast food jedzenie każdego popularnego rodzaju. Jak odpowiednio wyposażyć pojazd?

Co powinien zawierać food truck?

Wiele zależy od tego, jakie potrawy pragniemy przygotowywać. Konieczne jest także dostosowanie stanowiska pracy do wymogów sanepidu.
Jednym z najważniejszych urządzeń, w jakie musimy zainwestować, jest agregat prądotwórczy. Wybierając odpowiedni model, warto zwrócić uwagę na głośność jego pracy.
Zlew musi mieć dwie komory – jedną do mycia naczyń, drugą zaś do mycia żywności. Alternatywnie możemy zaopatrzyć się w zmywarkę.
Najlepiej kupić model lodówki i zamrażarki dopasowany do potrzeb pojazdu, cechujący się niewielkim rozmiarem.
Dobrej jakości szafy chłodnicze wykonane są najczęściej ze stali nierdzewnej. Są one bardzo praktyczne ze względu na posiadanie przestrzeni do przygotowywania żywności.
Nad palnikiem grzewczym konieczne będzie założenie okapu.
Inwestując w płyty grillowe i opiekacze musimy pamiętać o ich niewielkich rozmiarach.
Food truck zawierać powinien także szafki na ubrania, które łatwo utrzymamy w czystości.

 

You may also like...